Skräck som lockar och kittlar.

av Pernilla

Om jag kunde drömmaLåt den rätte komma in

Just nu läser jag Om jag kunde drömma av Stephenie Meyer. Jag förvånas återigen över min glupskhet över böcker som denna. Jag som inte trodde att jag var en ”sån” som gillar skräck.

Boken handlar om Bella, som flyttar från den stora staden till den lilla. Där träffar hon Edward, som är den vackraste person som Bella någonsin mött. Han varnar henne för att umgås med honom, men Bella förälskar sig och inser snart att Edward inte är någon vanlig pojke – han är en vampyr. En vampyrroman låter lite töntigt, men sanningen att säga är att detta är en av de mest fängslande böcker jag har läst på länge. Det är en sinnlig och otroligt spännande roman om kärlek, eller kanske omöjlig sådan (jag har ju inte läst färdigt den)?!

Meyers bok påminner mig om Johan Ajvide Lindqvists debutroman Låt den rätte komma in (2004) om Oskar, en mobbad tolvåring, som möter Eli, en mycket egendomlig flicka, som också visar sig vara vampyr. Den gav mig exakt samma upplevelse, och jag har saknat den läshunger som jag då drabbades av. Nu har jag återfunnit den.

Annonser

7 kommentarer to “Skräck som lockar och kittlar.”

 1. ja har lässt den här boken det är den bästa boken någonsin gjord, seriöst den är fett bra. man kan liksom inte sluta läsa och när den väl är slut så kan man inte sluta tnka på den.

 2. Jag har precis läst ut tvåan efter att ha slukat den på en helg, jag är vanligtvis väldigt trög när det gäller att läsa böcker men jag blev helt beroende av böckerna om Edward och Bella!
  Jag längtar tills den tredje boken kommer ut!
  Om någon vet när den kommer så skriv gärna och säg det..jag väntar spänt!
  Filmerna kommer ju också snart…eller ja..de börjas spelas in 16 feb eller vad det nu var..

  PS. Skräck?..Det är väl inte rätt genré…? DS.

 3. Den tredje boken om Bella och Eward heter Eclipse och kommer på svenska i september i år! Den fjärde, Breaking Dawn, tror Stephanie Meyer att hon ska vara klar med i augusti (fast då blir det ju att läsa på engelska). Så håll ut!

  Skräck? Nja, ibland tycker jag, men kanske ännu mer i Låt den rätte komma in…

 4. Boken är lätt den bästa jag läst och jag har läst många. Boken sa något som ingen annan bok har ”sagt” innan. Stephenie skriver specielt bra.

 5. Håller med, den finns absolut med på min tio-i-topp-lista också :-)

 6. Är det sant?!?! Kommer den v i September?!?! Åh, jag har inte kunnat sluta tänka och läsa om ”om jag kunde drömma” och ”När jag hör din röst” trots att det var mer än ett år sedan jag läste den första. Jag recomenderar alla att läsa den för de är verkligen underabart bra och helt fantastiska. :D

 7. Japp, det är sant! Och filmen på den första boken Twilight kommer i december 2008! Härligt, härligt! Läs mer om den på Bokfreak: http://bokfreak.wordpress.com/2008/01/16/om-eclipse/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: