Äntligen!

av Emelie

illusionisten.jpg

John Fowles är min absoluta favoritförfattare. I flera år hoppades jag att han skulle vara den där halvt okände mannen som fick Nobelpriset. Vad fantastiskt det skulle ha varit! Men så förra året i november gick han bort. Redan 1987 drabbades han av en mindre hjärnblödning som enligt honom själv berövade honom förmågan att fortsätta skriva prosa. Så sorgligt. Trots att han inte var så produktiv (vad det gäller antal romaner) så lämnade han ett stort tomrum efter sig. För Fowles var perfektion en dygd. Han skrev om sina verk flera gånger och den av hans böcker som kanske är mest läst idag, Illusionisten, som från början hette Mannen som trodde han var Gud bytte han till och med namn på. Illusionisten har endast gått att låna på bibliotek och köpa på antikvariat de senaste åren men så äntligen har En Bok För Alla tagit det lysande initiativet att ge ut boken. Så alla ni som inte har läst boken eller ni som vill ge den till någon som bara måste läsa den: redan i september finns den att köpa på närmsta bibliotek!

PS. Som några kanske vet har regeringen beslutat att strypa sitt stöd till En Bok För Alla, något som kommer drabba den läsfrämjande verksamheten mycket hårt. Gå in på den här sidan och protestera mot beslutet! D.S

Annonser

One Comment to “Äntligen!”

  1. Åh Fowles!! Har bara läst the Collector och den är ju så bra!! (Fast otäck.) Vilket bra tips med Illusionisten — ska köpa den så fort jag kan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: