I skuggan av San Siro.

av Maria

iskuggan.jpg
Jag lyssnar på P3 och kan inte låta bli att höra Martin Bengtsson prata om sitt liv med fotbollen. I skuggan av San Siro: från proffsdröm till mardröm har Bengtsson skrivit om sin snabba framgång med fotboll och AdLibris skriver:

”Martin Bengtsson hade som så många andra ungdomar en dröm om att bli fotbollsproffs. När han var tio år gammal bestämde han sig. Han tränade tre timmar dagligen, försakade skola och vänner och till slut gick hans dröm i uppfyllelse. På två år tog han sig från en liten kvartersklubb IK Sturehov, via Örebro SK till spel i allsvenskan och slutligen ett proffskontrakt med Inter i Italien. Men bakom framgången finns en väg kantad av identitetskris, sexmissbruk, tränarbråk, möte med den stora kärleken, droger, ensamhet och tristess. Efter nio månader som proffsspelare i Italien får framgångshistorien ett dramatiskt slut då Martin försöker ta sitt liv genom att skära upp sina handleder i duschen. Han hamnar på Milanos psykiatriska sjukhusavdelning och skickas hem till Sverige.”

Det är det jag alltid har sagt, idrott är livsfarligt. Skämt åsido, jag blir supersugen på att läsa. Någon mer?

Annonser

One Comment to “I skuggan av San Siro.”

  1. Nu har jag läst den! Och språkligt fanns det både toppar och dalar, men framförallt en historia värd att läsa. Tror att den funkar utmärkt att ge läströtta fotbollsgalna killar i högstadie och gymnasium.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: