Taxi! Taxi!

av Ulla

 bild 

 

 

 

 

 

 

 

På landet åker man sällan taxi så när man är på besök i storstaden gäller det att passa på för det är faktiskt trevligt. Chaufförerna är ofta pratsamma och trevliga nuförtiden. Men som sagt, det blir inte så ofta…
Alexandra Pascalidou har i sin bok Taxi tecknat ner de samtal hon haft med olika chaufförer närmare bestämt 23 stycken, 22 män och en kvinna. Resorna har hon gjort på många platser i världen och de berättelser hon har fått höra är fantastiska även om alla kanske inte är helt sanna. Mannen som ”haft sex med tusen kvinnor i världens alla hörn” berättar att spanska kvinnor toppar listan. Sverige har i alla fall världens högst utbildade taxikår, det finns både kemister och ingenjörer bakom ratten. Bilen kan också bli ett biktbås, kunderna har behov av att anförto sig och i taxin, inför en okänd människa, som du kanske aldrig mer träffar, kan du bearbeta dina sorger och kanske få lite tröst. ”Jag tröstar andra som tror att de har det svårt för att deras kanariefågel har dött” säger en av förarna som just berättat om sitt egna förfärliga liv.
Upprörande och underhållande berättelser som återigen visar att varje människas liv är en berättelse som borde berättas. Själv ska jag se om jag kan locka fram en berättelse när jag åker taxi nästa gång.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: