Tack alla bokvänner!

av Pernilla

default.gif

ISBN 9789185801169, Otryggare kan ingen vara

I onsdags kväll var det dags för vårens första Bokstunden på Älmhults bibliotek. Vindarna ven om husknuten och bara en tapper skara vågade sig ut i februarirusket. Inom bibliotekets fyra väggar höll vi oss dock varma med poesi, boktips, te och kakor. Helena Olsson (se förgående inlägg) läste dikter ur den nya boken Ekorrar Monolit You!, Debut 2006 samt en alldeles ny, opublicerad dikt. Det är så coolt med uppläsningar, tycker jag. Det är som om en dimension tillförs och dikterna växer och blir något mer än när man läser dem för sig själv.

Den andra halvan av kvällen ägnade vi åt att dela med oss av läsupplevelser till varandra. Tack alla bokvänner för de fina tipsen! Några av dem kan ni se här ovanför. Själv blev jag sugen på att läsa psykiatern Arne Edsbagges bok När grått blir grönt, som handlar om poesi som läkemedel, eller någon av Anders Paulruds böcker – jag har fortfarande inte läst en enda. Heidi von Wright var en poet som jag heller aldrig hade hört talas om, men vi fick ett smakprov som träffade rakt i hjärtat.

Bokstunden är ett program som vi startade i höstas. I vår återstår två kvällar med delade läsupplevelser. Välkomna nästa gång, onsdagen den 26 mars, då vi ägnar hela kvällen åt boktips! Den sista gången blir onsdagen den 23 april – Världsbokdagen – då författaren Karin Brunk besöker oss med programmet ”Kärringarna lever kvar”. Välkomna då också!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: