Skepp ohoj!

av Pernilla

Igår tillkännagav Piratensällskapet att Niklas Rådström får årets Piratenpris! Det får han ”för ett fantasifullt och varmt författarskap inom nästan alla genrer från poesi, noveller, romaner till scenkonst och essäer. Ofta hämtar han inspiration från sin egen barndom precis som Piraten gjorde”.

Första gången jag mötte Niklas Rådström var för ett tiotal år sedan när vi skulle läsa Ängel bland skuggor i skolan. En Orfeus och Eurydike-historia i nutid, en modern saga… Jag räknar den fortfarande som en av mina favoriter.

Rådströms senaste bok kom i höstas och heter En handfull regn.  ”Det är en bok om att bli till och leva som människa, om vad som är det viktiga i livet, och om den väg varje människa måste vandra, genom ljusa valv och mörka.” Läs mer om den här.

historien om en blåmes Och imorse tipsade en kollega mig om cd-boken Absint: historien om en blåmes, om ett oväntat möte med en blåmesunge och om att upptäcka storheten i det lilla. Att höra Rådström läsa själv ska vara en storhet i sig.

Älmhults bibliotek har följande böcker av Niklas Rådström…

 

 

Annonser

One Comment to “Skepp ohoj!”

  1. Ja lyssna på Absint stäng ute världen och bara njut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: