Härliga höstlov.

av Pernilla

Häromdagen låg en av Sekwas färskaste böcker i mitt postfack. No och jag av Delphine de Vigan är en bok som jag spanat på länge. Passande nog har jag sett till att skaffa mig några dagars höstlov nästa vecka. Egentligen borde jag läsa ungdomsklassiker då (inför en presentation för en hel klass sjundeklassare veckan därpå), men jag föredrar att läsa nytt, nytt, nytt och kanske upptäcka de blivande klassikerna… Åh, det är härliga dagar jag har framför mig! Jag menar, vad sägs om baksidestexten:

”Lou Bertignac, en överintelligent tjej på 13 år, är minst, yngst och bäst i klassen. Hon är enda barnet i en familj med en deprimerad mamma och en vanmäktig pappa. Hon tänker ut olika teorier för att tämja världen och är hemligt kär i Lucas, som är längst, sämst men coolast i klassen.

[—]

När hon förbereder ett föredrag som hon tvingas hålla inför klassen väljer hon på måfå att prata om uteliggare. På Gare dAusterlitz träffar hon No, en artonårig, hemlös tjej som låter sig intervjuas inför föredraget. Men det går längre än så: de blir vänner och vänskapen vänder upp och ner på Lous tillvaro. Hon beslutar sig för att försöka rädda No och ge henne ett hem och en familj.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: