Celebert besök!

av Pernilla

grabben_kartonnage_press-1mitt-liv

Välkomna till Älmhults bibliotek på måndag kl. 18.30! Det dags för årets sista Bokstunden, då vi har celebert besök… Katarina Mazetti, som skrivit succéromanerna Grabben i graven bredvid och Familjegraven, kommer för att berätta om sitt författarskap. Nu är hon aktuell igen med en ny humoristisk och ömsint kärlekshistoria – Mitt liv som pingvin. Handlingen i korta drag:

”På en kryssning med fartyget m/s Orlovsky till Falklandsöarna, Sydgeorgien och Antarktis träffas Tomas och Wilma. Trots sina olikheter blir de vänner. När Wilma upptäcker att Tomas har försökt att lämna båten för gott i det karga, farliga landskapet sätts deras vänskap på prov. Samtidigt kämpar Wilma med att dölja sin egen plågsamma hemlighet.”

På måndag inleds även den Nordiska biblioteksveckan med Kura Gryning/Skymning. Temat ”Kärlek till Norden” och avsikten är att med litteraturen belysa nordbornas relationer till sina länder och Norden som plats i världen. På samma klockslag högläser man i alla länderna ur några utvalda nordiska böcker. Tiotusentals nordbor och balter tar del av olika slags arrangemang och utställningar som genomförs på bibliotek och skolor under veckan. Projektet uppmärksammas även i och utanför Europa på nordiska skolor och institut runtom i världen. Den officiella högläsningstexten är i år skriven av Eeva Kilpi. Den kommer inte att läsas högt på Älmhults bibliotek, men vill du kura i skymningen på egen hand hittar du texten här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: