Läs på det sätt som passar dig.

av Åsa

5767837766672165

Precis som vi alla gillar olika typer av böcker föredrar vi olika sätt att läsa på och hela tiden utökas möjligheterna till att välja olika typer av media för att läsa en och samma bok.

Förutom den ”vanliga” boken är det många böcker som kommer som pocketböcker – vilket kanske är lättare och behändigare  när man är på resande fot. De nya böckerna kommer ofta som CD-böcker och sedan har vi MP3-böckerna som Madeleine nämnde för att tag sedan. Det allra nyaste (på biblioteken i alla fall) är Book2go – ett litet minneskort med 1 ljudfil i MP3-format som man kan ladda över till sin egen MP3-spelare. Vi har beställt Coelhos Birda som Book2go. Så håll ögonen öppna om du vill vara först med att testa detta på Älmhults bibliotek!

Dessutom ges det ut mer och mer böcker med Stor stil, för dem som tycker att bokstäverna är för små i de ”vanliga” böckerna, och för de som av olika anledningar inte kan läsa själv finns det Daisyböcker att lyssna på.

För barn har det kommit en del bilderböcker i en serie som kallas ”Titta och lyssna” där man kan låna boken tillsammans med en CD-skiva, som man kan lyssna på samtidigt som man tittar i boken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: