Nu skall allting bli perfekt eller?

av Riitta

Den sista delen av Lotta Thells fem självbiografiskt präglade romaner heter För kärleks skull. Det går dock bra att läsa denna bok utan att ha läst de föregående. Genom sina egna upplevelser vet författaren vad hon gestaltar och hur hon gör det. Resultatet är nyanserat och trovärdigt. Mycket bra!

Efter sitt liv som heroinmissbrukare vill Eva gärna tro på det perfekta äktenskapet med en man, en polis, som hon gifter sig med. I början är mannen väldigt omtänksam och mjuk, men efter ett tag visar han tydliga tecken på den totala motsatsen. Mellan dessa två poler pendlar också deras äktenskap. Dottern blir inte heller opåverkad. Varför lämnar inte Eva honom? Det förstår läsaren så småningom. Även Eva själv börjar förstå det och mot slutet av boken får man äntligen veta varför de dragits sig till varandra. Varken hon eller han är bara ett offer. Intressant och tankeväckande!

Annonser

One Comment to “Nu skall allting bli perfekt eller?”

  1. Den andra romanen, I skuggan av värmen, har precis blivit film. Den har jag tänkt att jag vill se. Här hittar ni trailern: http://www.youtube.com/watch?v=zCQdCO4-l3g

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: