Vem är Lars Kepler?

av Åsa

9789100124045

I nästa vecka släpps Lars Keplers första bok, Hypnotisören. Eller första bok, vem vet, han har kanske skrivit fler böcker innan, för Lars Kepler är en pseudonym. Och vad säger att personen bakom Lars Kepler är en man, det skulle lika gärna kunna vara en kvinna, eller hur? Spännande är det med författarpseudonymer i alla fall. Dessutom verkar boken riktigt spännande. Så jag ser fram emot att få läsa Hypnotisören. Vem tror du gömmer sig bakom pseudonymen Lars Kepler?

En mailintervju med Lars Kepler kan du läsa hos Svensk Bokhandel.

Annonser

5 kommentarer to “Vem är Lars Kepler?”

 1. Spekulationerna är omfattande om vem Lars Kepler är. Bl a Eva Gabrielsson (Stieg Larsssons livskamrat) och Kristoffer Leandorer (författare och bokförläggare på Bonniers) är bra tips.

  Oavsett så har Bonniers lyckats få upp intresset för den nya deckarserien. Och – den finns redan för beställning och leverans…

 2. Ja, de har verkligen lyckats marknadsföra boken genom pseudonymen även om Kepler själv menar att det inte är ett marknadsföringsknep.

  Ett annat knep är att det sägs att boken dessutom redan är såld till 20 länder. Så att gissa att det är någon inom förlagsbranchen är nog inte fel eller någon som redan skrivit böcker….. Mankell har också nämnts i dessa samhanhang, men har förnekat att det är han. Spekulationerna fortsätter nog….

  På förlagets sida står det att boken släpps den 24 juli, men det är möjligt att det är ändrat så att det redan går att få tag på den. Så snart finns den att låna även hos oss om man inte vill ha ett eget ex av denna omtalade bok. Hoppas den är lika bra som det sägs!

  • Jodå, det finns många spekulationer. En del av dem redovisas på bloggen på min sida (länk på mitt namn ovan).

   Hur snart kan man få tag på nya böcker på biblioteket? På ”mitt” bibliotek verkar det dröja länge…

 3. Ursäkta att mitt svar dröjt, men jag har just nu semester.
  Tack för tipset om din blogg!
  Vi i Älmhult är ganska snabba på att ta in nya böcker. En del har vi i princip samtidigt som de släpps. Hypnotisören är beställd och kommer vilken dag som helst till oss. Vi tar gärna emot inköpsförslag från låntagare och försöker skaffa det mesta antingen genom inköp eller genom att låna det från annat bibliotek.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: