Medeltida deckare.

av Madeleine

klostrets

Tycker man om historiska berättelser, lite kärlek, konst och så några mord så är den här boken perfekt för den har lite av allt. Klostrets gåta av Mary Hoffman utspelar sig i det medeltida Umbrien (Italien) där man får följa Chiara och Silvano. Chiara blir ivägskickad av sin bror till ett kloster där det är tänkt att hon ska bli nunna. Det är inget som hon själv vill men hennes bror har inte råd att ha henne hemma. Chiaras ljuspunkt blir när hon får komma till klostrets färgrum och får lära sig konsten att tillverka färg. Färgerna ska sedan skickas iväg till konstnären Simone Martine och hans arbete med freskerna i Sankt Martins kapell.

Silvano är en ung dagdrömmande adelsman. Ett mord begås i staden och alla bevis pekar mot Silvano som tvingas fly och tar på sig rollen som novis i ett kloster. Men när sedan ett mord till begås och denna gång innanför klostermurarna pekar bevisen än en gång mot Silvano.

Beskrivningarna av konsten är väldigt levande och man blir verkligen sugen på att få se freskerna i verkligheten. Därför var det extra bra att författaren i slutet av boken hade med en länk så att man faktiskt kunde se målningarna själv. I slutet av boken fanns också faktabeskrivningar med så att man kunde se vad det var som var påhittat och vad som var sant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: