DVD-släpp!

av Sandra

Vilken lycka!

I dagarna släpps TV-serien Flickan vid stenbänken på DVD. Serien bygger på Maria Gripes (1923-2007) högt älskade – av mig och många andra – böcker Skuggan över stenbänken, …och de vita skuggorna i skogen, Skuggornas barn och Skugg-gömman. Även kallad Skugg-serien. Det här är en av de största läsupplevelser jag haft och böckerna har för evigt befäst Gripe som en av mina absoluta favoritförfattare. Bokserien gavs ut mellan 1982 och 1988 och TV-serien visades i SVT 1989.

Berättelsen tar sin början en novemberkväll 1911 då den unga husan Carolin anländer till 14-åriga Bertas familj. Carolin rör om i familjens lugna tillvaro och framkallar den där magiska känslan som finns i alla Gripes böcker. Vem är Carolin och vem är det som skuggar stenbänken?

Jag har länge tänkt läsa om Skugg-serien men inte riktigt vågat av rädsla för att förstöra minnet av den där första härliga läsupplevelsen. Kanske att jag törs efter att ha sett Flickan vid stenbänken

Annonser

5 Responses to “DVD-släpp!”

  1. Jag tyckte också mycket om den bok-serien och har precis som du funderat på att läsa om den men inte vågat. Det kanske blir en dag…

  2. Den håller för omläsning, jag lovar! Men vad härligt att höra att teveserien kommer på dvd. Min mormors bror är förresten med i den. Han spelar Axel! =)

  3. Jag tillbringade halva förra helgen med att se om serien. Och den var minst lika bra denna gången som för tjugo år sedan! Se till att få tag i den alla ni som har ett hjärta som klappar för romantik (och då menar jag andan), mystik, spänning och historiska miljöer!

  4. Jag har läst samtliga böcker om och om igen, den första läsupplevelsen försvinner aldrig. Däremot kan jag känna en otrolig saknad, som gör att jag måste möta dem på nytt… Tack för tipsat!

Trackbacks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: