Nu kommer uppföljaren.

av Pernilla

Ännu en anledning att längta till sommaren. I juli kommer uppföljaren till pseudonymen Lars Keplers (Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril) Hypnotisören. Den kommer att heta Paganini-kontraktet, men det finns ännu ingen omslagsbild färdig. Så här står det om boken på förlagets webbsida:

”En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.
– Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.
– Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
– Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
– Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
– Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord. Han har givetvis rätt. Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.”

Jag som inte är särskilt förtjust i deckare gillade Hypnotisören starkt, det var nästan Stieg Larsson-känsla. Så ni förstår ju säkert att den här kommer att läggas till listan över böcker som jag ska läsa i sommar.

Annonser

2 kommentarer to “Nu kommer uppföljaren.”

  1. Det börjar kanske bli dags att omvärdera deckarna för din del och medge att det faktiskt finns en hel del bra deckare, särskilt bland de nyare….. Man kan inte dra alla över en kam…..

  2. Hm, det har du säkert rätt i. Jag är ganska snabb att döma. Fast en del kan man faktiskt dra över en kam :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: