Inte i kväll, älskling.

av Riitta

Nej tack

Nej tack, skriven av Anna-Leena Härkönen, handlar om Heli och Matti, ett gift par sedan länge. I början av äktenskapet var de stormförälskade i varandra, vilket också resulterade i en dotter som idag är 13 år gammal.  Numera är det mest Heli som är förälskad. Matti sällskapar med sin dator istället. När Heli försöker närma sig Matti, svarar Matti ofta:  ”Inte i kväll, älskling”. Heli känner att det aldrig är en bra tidpunkt, Matti är alltid för trött eller upptagen av annat. Heli känner sig avvisad och förödmjukad. Hon blir väldigt ledsen och tänker att Matti inte längre älskar henne.

En annan tanke, som börjar gro hos Heli är att älskar inte Matti henne, så kan det finnas någon annan som gör det. Av slump träffar hon en man, yngre än hon själv, som blir hennes älskare, någonting som Matti får veta senare. Då avslöjas det också att Matti en längre tid haft en kvinna som han regelbundet haft kontakt med via datorn. Dock har de inte träffats fysiskt. Kvinnan bor utomlands.

Vad är det som kommer att hända? Kan Matti och Heli försonas, ta hänsyn till varandras behov, ha kvar passionen och fortsätta vidare eller kommer det att ta slut mellan dem? Det får ni veta, om ni läser boken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: