Där, någon annanstans…

av Riitta

En del av mitt hjärta lämnar jag kvar (9789150112030) -  Diana Janse - Böcker 

Var det drömmen om att börja på nytt, att göra det som man aldrig kom sig att göra, att bli det som man alltid velat vara, att förverkliga längtan någon annanstans eller var det bara rastlöshet eller kanske rent av en slump, som gjorde att Diana Janse tog en tjänst och åkte till Afghanistan, till det mest berömda, men minst kända landet i världen?

Hur var vardagslivet i Afghanistan? Hur var det, när den välfärd som hon var van vid hemma, men också mättad av, saknades? När elektriciteten fungerade bara några timmar om dagen och det var svårt att hitta människor att lita på. Hur var det att ge sig iväg och frivilligt glida ifrån den nästan bedövande trygghetszonen till en värld som fungerade på ett helt annat sätt, om den fungerade?

Om detta berättar Diana Janse i sin bok, där det privata och offentliga livet svävs samman och där hon gör det vardagliga livet synligt, en bok som heter En del av mitt hjärta lämnade jag kvar.

Annonser

One Comment to “Där, någon annanstans…”

  1. Jag har oxå läst denna mycket intressanta bok och man undrar hur det ska gå för människorna där som måste vara så krigströtta och rädda för att talibanerna ska ta över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: