Påskledig?

av Cecilia

Nu ser man fram emot att vara lite extra ledig och få lite mer tid  att kasta sig över nya spännande böcker. Vi kanske skall ta efter norrmännens tradition med ”Påskekrim”? Den går tillbaka till 1920-talet då man drog iväg till sina hytter och packade ner lättläst och spännande litteratur för kvällsläsningen. Påskekrim eller inte men jag vill tipsa om några nya och spännande böcker som jag gärna vill läsa i påsk:

Istället för dig av Sofie Sarenbrant. När vi hade Boklunch på biblioteket tipsade Åsa om författarens förra bok Vecka 36 och här kommer bok nr två. Den kopplar tydligen tillbaka till det otäcka som hände i första boken. Läs mer här.

En annan författare som nyligen gett ut en ny bok är Elly Griffiths. Det är hennes tredje bok i serien om arkeologen Ruth Galloway och kommisarie Nelson, Huset vid havets slut. Böckerna utspelar sig i en kuslig miljö på den engelska Norfolk-kusten. Ruth Galloway är en bestämd och kunnig arkeolog som hittar ledtrådar till lösningar på brott som begåtts. Här kan du också läsa mer

Ann Cleeves har påbörjat en ny serie med hjältinnan Vera Stanhope som huvudperson. Den första boken Dolda djup blir jag mycket nyfiken på när jag läser om den på förlagets webbsida. Den skall dessutom snart komma som tv-serie.

Annonser

2 kommentarer to “Påskledig?”

  1. Ja, det ska bli spännande att se hur Sarenbrant knyter ihop sina deckare. Även Dolda djup är jag nyfiken på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: