Omtalad bok.

av Madeleine

Cirkeln

Det har pratats mycket om Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren i media. Det sägs att filmrättigheterna såldes redan innan boken släpptes och media pratade om en bok som kunde matcha Twilight-böckerna fast på svenska. Jag blir alltid lite skeptisk när en bok blir så upphajpad, kan den verkligen vara något att ha? Därför var jag såklart tvungen att läsa den och svaret på frågan är definitvt JA! Första kapitlet i boken är helt underbar, man kastas rakt in i handlingen utan förvarning och man vill bara veta mer. Vad är det egentligen som händer? Och spänningen håller i sig genom hela boken med många olika turer och vändningar.

Själva boken utspelar sig kring en skola i Engelsfors där 6 tjejer med helt olika bakgrund och social status tvingas till att försöka sammarbeta. Och det är inte det lättaste. Men de måste försöka då något ont har vaknat och tjejerna är de enda som kan stoppa det som händer. Tjejerna får nämligen veta att de är häxor och att det finns en uråldrig profetia som förutsett deras ankomst. Om inte de stoppar ondskan är det kört. Det hela försvåras av att de inte vet något om sina krafter och det finns ingen som kan hjälpa dem.

Nu ska jag inte avslöja mer men det här är en av de bästa böckerna jag har läst på sistone, jag kan varmt rekommendera er att läsa den!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: