Ny Coben – ny thriller att sträckläsa.

av Emma

Med För evigt dömd är Harlan Coben tillbaka med ännu en spännande thriller. Boken är fristående och nominerades dessutom år 2010 till bästa amerikanska roman.
I den nya thrillern får vi läsa om sjuttonåriga Haley, en helt vanlig flicka ifrån en helt vanlig familj. Men en morgon händer det som inte får hända, Haley är försvunnen. Tiden går och tre månader senare är hon fortfarande spårlöst försvunnen.

Samtidigt …

Tv-reportern Wendy Tynes är specialist på att avslöja pedofiler genom att utge sig för att vara en mindreårig tjej på internet. Hennes senaste scoop heter Dan Mercer. Dan arbetar som socialarbetare och hans liv förändras totalt när han en natt luras till ett övergivet hus där Wendy väntar med sitt tv-team. Dan hävdar att han kom dit i tron om att han skulle träffa en flicka som var i behov av hjälp.
Dan frikänns senare i domstol på grund av brist på bevis. Men trots ett frikännande är Dan fortfarande skyldig i allmänhetens ögon. Han är för evigt dömd.

Wendy i sin tur får sparken efter misslyckandet. Då börjar hon fundera på om Dan rent av är oskyldig? Kan han bara vara ett offer för olyckliga omständigheter? Dessutom, finns det något samband mellan Dan och den försvunna Haley?

Wendy kan inte släppa fallet och börjar sakta lägga ihop pusslet.

Cobens nya thriller är spännande och består av olika trådar som binds ihop. Den tar dessutom upp ett intressant ämne, vad  händer om domstol friar när man redan blivit uthängd och dömd av allmänheten?

Harlan Cobens nya thriller går helt enkelt inte att släppa, man måste bara läsa lite till och lite till …

Annonser

One Comment to “Ny Coben – ny thriller att sträckläsa.”

  1. Jag gillade också För evigt dömd. Det är en riktigt spännande bok. Definitivt läsvärd om man gillar spänningslitteratur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: