Karin Thunberg

av Tina

Karin Thunberg börjar sin resa genom att berätta om det liv hon hade i Malmö när hon flyttade dit på  70-talet. Hon var ung, smäcker, naiv och underbar, sådär som man kan vara i ungdomen innan man får smaka på allt som livet har att erbjuda, gott som ont. I samma stad gifte hon sig iförd en liten klänning över ett par gula korts. Prästen luktade vitlök, inga släktingar var inbjudna och bröllopsmiddagen bestod av kassler och till efterrätt inlagda päron med en after eight på toppen… (Pssst: För den som inte levde på 70-talet….korts är som dagens hotpants.)

Denna blinda lycka, något som Thunberg trodde skulle bestå kommer med tiden att luckras upp och Malmö, staden hon flyttade till, kommer inte längre att vara en stad för henne. Inte giftermålet heller, egentligen ingenting av hennes gamla liv kommer en dag att passa henne.

Thunberg beskriver själv sin bok En dag ska jag ta mig någon annanstans som en skildring över de 70-talister som inte gjorde revolt, protesterade, stod på barrikaderna och gjorde sexuell revolution. Jag håller inte med henne. För boken berättar något annat. Allt hon tror på som är nedärvt i generationer kommer hon att göra uppror mot, så visst finns det krut och 70-talsstormar även inom Thunberg. Det här är en väldigt personlig berättelse, vilket biografier ska vara. Jag finner dock den här biografin vara något extra då den verkligen känns genuin, genomarbetad, och har en förmåga att krypa in under huden på mig, många gånger om.

Annonser

3 Responses to “Karin Thunberg”

  1. Ja, visst kändes En dag ska jag ta mig någon annanstans genuin? Både de smickrande och de osmickrande bilderna finns liksom med i fotoalbumet.

    Jag kom in på din blogg när jag sökte efter andra som skrivit om Delhis vackraste händer, nu när jag insett att vi har åtminstone två böcker som vi gillar lika ska jag se vad för andra boktips du har. Sannolikheten att jag gillar dem du föreslår verkar ju ganska hög…
    /Den lilla boklådan

Trackbacks

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: