Thriller i afrikansk miljö.

av Tina

Den nakne ambassadören

Den nakne ambassadören av Magnus Zaar är en thriller i afrikansk miljö.

Den svenska UD-tjänstemannen Clara Fabre skickas till Östkongo i Afrika för att göra diskreta efterforskningar om vart den svenske ambassadören på plats, tagit vägen. Han är nämligen försvunnen. Clara har några år tidigare själv arbetat på östkongolesiska ambassaden och känner att hon kommer tillbaka till ambassadanställda som hon tycker om och litar på. Men efterforskningarna leder henne in i en farlig händelseutveckling där hon inte längre vet vem som är vän och vem som är fiende. Hon kommer hemligheter på spåren som gäller korruption och bedrägeri, och en hotfull känsla av att vara bevakad och förföljd hänger över både henne och mig som läsare.

Spänningen stiger ju längre in i boken jag kommer och jag fascineras samtidigt av de levande beskrivningarna av det afrikanska samhället och dess miljö. Ambassadlivet med cocktailpartyn och tjänstefolk beskrivs också realistiskt och trovärdigt. Den orädda, och ganska dumdristiga, Clara och personerna runt henne är intressanta och läsningen underhållande och spänningsfylld.

Författaren har erfarenhet av ambassadliv då han under några år följde med sin hustru, som då arbetade inom UD, till Uganda.

/Marika

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: