Det är dags för fredagsmys.

av Emma

Så var det äntligen fredag! Helgen väntar runt hörnet, chipspåsen är kanske inköpt och soffan är bokad. Vad passar då bättre än att låna en, eller flera, bra filmer på bibblan till kvällen?

Vi har massor med filmer, något för alla – stora som små.

Här kommer tips på tre bra filmer som vi har på bibblan!

 • Sarahs nyckel, ett drama som bygger på boken med samma namn, skriven av Tatiana de Rosnay. I filmen får vi följa två parallella historier, i dåtid och nutid.
  Dåtid, i Paris 1942 gömmer 10-åriga Sarah sin lillebror i en garderob innan hon och hennes judiska familj förs bort tillsammans med massor utav andra judiska familjer till arenan Vel’d’Hiv. Sarah tar med sig nyckeln och i samband med att tiden går blir hon allt mer desperat att rädda sin instängda lillebror.
  Nutid: Journalisten Julia får i uppdrag att skriva om årsdagen av Vel’d’Hiv och då dyker Sarahs namn upp. Julia börjar gräva i Sarahs öde  och under efterforskningarna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv.

  En otroligt gripande välinspelad historia. Jag kan nästan garantera att tårarna kommer rinna!  Vill du hellre läsa boken så finns den att låna.
  Här kan du se trailern för Sarahs nyckel!

 • Hormonerna flödar i den nya svenska filmen Jag saknar dig. Den handlar om enäggstvillingarna Tina och Cilla som är i tonåren. Till utseendet är dem lika men när de kommer till personlighet så skiljer dem sig åt. Tina är den populära, hennes tankar kretsar kring smink och killar. Cilla däremot är mest intresserad av teater och välgörenhet. Men så en dag, händer det som inte får hända. Cilla dör.

  Filmen är fullpackad med känslor och ställer frågan hur man lever vidare när en del av sig själv inte finns längre. Men det är inte bara fokus på tragedin, filmen skildrar även hur det kan vara att vara tonåring. Även denna film är baserad på en bok, i detta fall av författaren Peter Pohl. Självklart finns även den att låna!
  Här kan du se trailern för Jag saknar dig!

 • Ibland kan man behöva skratta också, då är filmen Bridesmaids perfekt! Man kan säga att det är en kvinnlig motsvarighet till filmen Baksmällan, för er som har sett den. Precis som titeln kanske avslöjar, handlar filmen om bröllop och brudtärnor. Annies bästa vän Lillian ska gifta sig och hon blir tillfrågad om att vara brudtärna, vilket hon tackar ja till.  Annie är fattig, singel, hatar sitt jobb och är inneboende med en udda brittisk duo. När hon antagit uppdraget får hon oväntad konkurrens av Lillians nya väninna Helen. Helen är kort sagt en överklassnobb och hotar att ta Annies plats, både som brudtärna och bästa vän.

  Den här är filmen handlar om ett minst sagt udda gäng som är beredda att gå långt för deras vän.Det här är ingen sockersöt tjejfilm, det här är dess motsvarighet! Den översskrider gränserna om manligt/kvinnligt och är allt man inte förväntar sig. Dessutom bjuder den på mycket skratt – låna den nu!
  Här kan du se trailern för Bridesmaids!

Annonser

2 kommentarer to “Det är dags för fredagsmys.”

 1. Sarahs nyckel såg jag för några veckor sedan. Den var riktigt tung. Men bra.

 2. Vilket härligt inlägg! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: