I niquab på Stureplan

av kristinkarlsson

Författaren Josefin Ahlström låter oss följa Stockholms överklass i romanen I niquab på Stureplan. Huvudpersonen är Christoffer, en framgångsrik börs-vd som tycks ha allt. Han har en vacker fru, en sportbil, en ny båt och en lyxig våning på Östermalm. Det är sommar och semestertider, men inte för Christoffer. På grund av ett uppköp av ett bolag måste han vara kvar i stan medan hans fru och dotter är ute i skärgården i sommarhuset.

En sommarnatt gör han något som han aldrig tidigare gjort, han köper sex av en prostituerad. Christoffer blir tagen på bar gärning av polisen och åker fast. Morgonen efter ringer en journalist och ber om en kommentar till nattens händelser. Livet börjar sakta raseras för Christoffer, att han har ett gott rykte är mycket viktigt, speciellt i samband med uppköpet av bolaget. Om skandalen kom ut skulle han förlora allt, detta får inte ske! Lögnerna och sveken hopar sig för Christoffer. Samtidigt märker hans fru att något inte står rätt till, först anklagar hon sig själv men börjar sedan misstänka att han har en otrohetsaffär. För att rädda äktenskapet och hålla den ”fina fasaden” uppe bokar hon därför en lyxresa till Dubai för hela familjen. I Dubai köper hon en niquab, inom islam beteckning för slöja som täcker ansiktet och används tillsammans med huvudduk, som kommer väl till hands …

Det är en underhållande och lättläst roman som ger en inblick i överklassens värld. Josefin Ahlström, som själv är väl förtrogen i den miljön, beskriver detaljerna väl och det bidrar till att miljön känns trovärdig. Samtidigt som romanen är underhållande tas frågan om moral upp till diskussion. För dig som letar efter en bok med bra flyt och ett intressant innehåll – HÄR är den!

/Emma

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: