Le Cirque des Rêves

av kristinkarlsson

Nattens cirkus - Erin MorgensternI centrum av denna bok står drömmarnas cirkus, nattens cirkus. En cirkus som ingen annan. Den anländer utan förvarning, öppnar vid midnatt och stänger i gryningen. Det är en labyrint av svartvita tält där man kan beskåda akrobater, illusionister, vackra isträdgårdar och labyrinter gjorda av moln.  Över allt ligger en doft av sockervadd, varm cider, knäck och popcorn. Cirkusen försvinner lika hastigt som den dyker upp och lämnar kvar ett bitterljuvt minne hos sina besökare. Vissa blir så förtjusta i cirkusen så de ägnar sina liv åt att följa den, försöka lista ut vad den kommer dyka upp nästa gång. Cirkusen lever, den pulserar och den är magisk. Bokstavligt talat. För cirkusen är nämligen skådeplats för en duell mellan två magiker där cirkusens medlemmar blir levande spelpjäser.

Två magiker, Prospero och Alexander, har utmanat varande till en tävling men är inte de själva som ska delta utan de båda magikerna har valt varsin förkämpe. På Prosperos sida står hans dotter, Celia, en naturbegåvning när de gäller magi som drillas hårt av sin far. På andra sidan, Marco, ett barnhemsbarn som blir utvald av en man i grå kostym och som genom böckerna får lära känna en magisk värd.  De två unga magikerna uppfostras och drillas för den kommande tävlingen utan att veta när den ska ta sin början och hur man spelar. Cirkusen är deras arena och de båda unga magikerna kommer att påverka cirkusen, göra den magisk men också bli hårt knutna till den.

Detta är en fantastiskt fin bok skriven av debutanten Erin Morgenstern! Den är fylld av magi, champagne, flärd, dekadens men också kärlek och omtanke. Cirkusen är som en stor familj där de ensamma och utstötta hittar ett sammanhang. Cirkusen är en flykt från vardagens tristess in i en värld där allt är möjligt precis som i böckernas värld!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: